ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ | Ανοιχτή ομιλία με θέμα: «Λαϊκισμός και πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα, χθες και σήμερα»

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ομιλία/συζήτηση, ανοιχτή στο κοινό των Χανίων, με θέμα: «Λαϊκισμός και πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα, χθες και σήμερα», θα δώσει ο Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τρίτη 7 Μαϊου ώρα 19:30 στην αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, (www.alp.gr) και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, (www.eliamep.gr) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο Δικηγόρος Ευτύχης Μαυρογέννης.

Ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Trinity College). Το 1978 ήταν Research Associate του “Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών” (Λονδίνο), το 1983 υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστήμιο Harvard, το 1987 επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Princeton και το 1993-94 επισκέπτης καθηγητής στο St. Antony’s College της Οξφόρδης. Από το 1987 ήταν καθηγητής πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1988 ως το 1994 υπήρξε Διευθυντής του “Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής” (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ως το 2000, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Από το 2001 ως το 2003 ήταν Constantine Karamanlis Professor στο Fletcher School of Law and Diplomacy. Από το 2004-2010 ήταν Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (Α.Λ.Π.), είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός φορέας διά βίου μάθησης που ιδρύθηκε στα Χανιά το 2005, με σκοπό την προσωπική ανάπτυξη των πολιτών, και με στόχο την βελτίωση της καθημερινής ζωής τους και κατ΄επέκταση της  κοινωνίας. Το Α.Λ.Π., σήμερα λειτουργεί 8 τμήματα, σε Κρήτη, Αθήνα & Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Και Εξωτερικής Πολιτικής είναι ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1988.

Στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην καταγραφή και την ερμηνεία των διεθνών εξελίξεων, στην παροχή έγκυρης και ανεξάρτητης πληροφόρησης στους διαμορφωτές πολιτικής, στην εκπαίδευση επαγγελματιών σε ποικίλους τομείς, και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς υποθέσεις.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: 2821501060-6936492842


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ