Μαθήματα Δια Ζώσης

Α.Λ.Π. παρέχει επιστημονική γνώση υψηλού επιπέδου, σε εκλαϊκευμένη μορφή, σε πολυπληθές και διαφορετικό, ηλικιακά, κοινωνικά και μορφωτικά  κοινό, από τους  πιο εμπνευσμένους και χαρισματικούς Καθηγητές. Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα χτίζεται πάνω στις ανάγκες της καθημερινής ζωής, όπως είναι οι σχέσεις, η επικοινωνία, η ψυχολογία, η ευεξία, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, κ.α. Αποτελεί σήμερα το πιο πετυχημένο πρόγραμμα δια βίου μάθησης στην χώρα μας, καθώς διαθέτει 10 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με χιλιάδες σπουδαστές να παρακολουθούν τους πολυάριθμους και πολυεπίπεδους επιστημονικούς κύκλους μαθημάτων του, στους οποίους διδάσκουν διακεκριμένοι εισηγητές. Σκοπός του εκπαιδευτικού του έργου, είναι να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινής ζωής των σπουδαστών του, μέσα από την προσωπική τους εξέλιξη. Το Α.Λ.Π. απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, που νοιάζονται για την προσωπική τους εξέλιξη, μέσα από μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία. Από το 2005 φέρνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε εβδομάδα σε χώρους μάθησης, τους μετατρέπει σε σπουδαστές, και κάνει, την δια βίου μάθηση, γι αυτούς τρόπο ζωής. Οι κύκλοι μαθημάτων δια ζώσης του Α.Λ.Π. διεξάγονται σε αυστηρά επιλεγμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες. Κάθε κύκλος μαθημάτων έχει μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα, αποτελούμενη από 6 ή 8 δίωρες εβδομαδιαίες διαλέξεις, τις οποίες παραδίδουν ισάριθμοι και διαφορετικοί καθηγητές. Μετά από κάθε διάλεξη ακολουθεί συζήτηση. Στους σπουδαστές χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης ως ηθική επιβράβευση των προσπαθειών τους, οι οποίες παράλληλα εμπλουτίζουν και το βιογραφικό τους. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, και αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, μέσα από την ιστοσελίδα του Α.Λ.Π. ενώ η όλη διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, κι ο σπουδαστής λαμβάνει αμέσως και τον κωδικό εισόδου του. Μπορείτε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας ή την σελίδα μας στο facebook για περισσότερες λεπτομέρειες.
Ναι, το πρόγραμμα πραγματοποιείται σταθερά αυτές τις μέρες, εκτός απροόπτου. Το Α.Λ.Π. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των ημερομηνιών σε έκτακτες περιπτώσεις, όπου αστάθμητοι παράγοντες όπως απεργίες, ασθένεια, κλπ, μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές, αλλά αυτό γίνεται σπάνια. Σε αυτές τις περιπτώσεις ενημερώνονται όλοι οι συμμετέχοντες άμεσα μέσω SMS.
Φυσικά και μπορεί, εφόσον πραγματοποιούνται ακόμα εγγραφές και υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Φυσικά και μπορείτε, ο κάθε κύκλος είναι ανεξάρτητος από τον άλλο. Μπορείτε να εγγραφείτε σε όσους κύκλους μαθημάτων επιθυμείτε όπως επίσης και σε ένα ή παραπάνω τμήματα.
Δυστυχώς όχι. Όπως προβλέπεται και από τους όρους συμμετοχής τους οποίους αποδέχεστε κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης σας: "Μετά την δήλωση συμμετοχής και την εξόφληση της συνδρομής δεν είναι δυνατή η επιστροφή της ή η μεταφορά της σε άλλο πρόσωπο ή σε άλλο πρόγραμμα, για οποιονδήποτε λόγο." Κι αυτό γιατί με την εγγραφή σας καταλαμβάνετε μία από τις διαθέσιμες θέσεις, που είναι συγκεκριμένες στον αριθμό.
Μπορείτε να καθυστερείτε μέχρι και 30 λεπτά, αν θέλετε να μην πάρετε απουσία, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έχετε χάσει ενδεχομένως σημαντικό μέρος της εισήγησης.
Μπορείτε να απουσιάσετε μέχρι και 2 φορές. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις και έχει ως μοναδικό προαπαιτούμενο την παρακολούθηση τουλάχιστον 4 από τα 6 μαθήματα ώστε να έχετε δικαίωμα στην βεβαίωση. Εφόσον δεν σας ενδιαφέρει η βεβαίωση, μπορείτε να απουσιάσετε όποτε θέλετε.
Δυστυχώς όχι. Η είσοδος στα μαθήματα επιτρέπεται μόνο στους εγγεγραμμένους σπουδαστές και ο αριθμός των θέσεων εντός των αιθουσών είναι συγκεκριμένος.
Δυστυχώς όχι. Η είσοδος στα μαθήματα επιτρέπεται μόνο στους εγγεγραμμένους σπουδαστές και ο αριθμός των θέσεων εντός των αιθουσών είναι συγκεκριμένος. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα και στην σελίδα στο facebook του Α.Λ.Π., για να πάρετε μια σφαιρική εικόνα του περιεχομένου παρελθόντων μαθημάτων, που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν θέλετε να συμμετάσχετε.
Τα Μαθήματα δια ζώσης δεν συμπεριλαμβάνουν σημειώσεις. Οι σπουδαστές όμως έχουν την δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις.