Γίνε αυτός που θέλεις κι όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι!


Γίνε αυτός που θέλεις κι όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο μόνος τρόπος για να ζήσετε μια ασυνήθιστη ζωή είναι να τη ζήσετε με ασυνήθιστους τρόπους.

Συχνά ακούτε ότι το 20% των επιχειρήσεων αποτυγχάνει τον πρώτο χρόνο ή ότι λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι εκατομμυριούχοι. Και τι λένε αυτά σε σένα;

Είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Δεν έχεις πιθανότητες, το λένε και οι στατιστικές.

Τι θα γινόταν όμως αν ανατρέπατε το σενάριο; Τι θα γινόταν αν, σταματήσετε να ανησυχείτε για όλα τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας; Τι θα γινόταν αν αντί να προσπαθήσετε να προβλέψετε το μέλλον, ασχοληθείτε με τη δημιουργία του;

Ξεχάστε την ανάγκη σας να προβλέψετε το αποτέλεσμα.

 «Αν χρειάζεται το αποτέλεσμα να είναι σίγουρο για να κυνηγήσεις ένα μεγάλο όνειρο, τότε δεν θα το πετύχεις ποτέ». Benjamin P. Hardy

Στην εποχή μας, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν τα πάντα αυτή τη στιγμή . Έχουν χάσει την ικανότητά τους να είναι υπομονετικοί. Θέλουν να ξέρουν ότι αυτό που επιδιώκουν είναι σίγουρο αλλιώς  δεν το κάνουν.

Σήμερα όμως έχουμε μια οικονομία που βασίζεται σε ιδέες, σε δεξιότητες, και όχι σε πτυχία.

Κι όμως πολλοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να εργάζονται σε δουλειές που μισούν και να ζουν με θαμμένα τα όνειρα τους. Μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον είναι προβλέψιμο.

Ωστόσο, τι θα γινόταν αν σταματούσατε να βασίζεστε σε έναν χάρτη που οδηγεί σε κάποιο προορισμό, και αντ’ αυτού δημιουργούσατε τον δικό σας; Τι θα γινόταν αν εγκαταλείπατε την ανάγκη σας να προβλέπετε το αποτέλεσμα και αρχίζατε να αγωνίζεστε για το ιδανικό σας μέλλον αντί να συμβιβάζεστε με ένα μέλλον προβλέψιμο;

Αν ψάξετε θα διαπιστώσετε ότι όποιοι ξεπερνούν τις «πιθανότητες» και τις «στατιστικές»  το έχουν κάνει με ασυνήθιστους τρόπους. Αντί να παίζουν ένα παιχνίδι που τους δώρισαν, δημιούργησαν το δικό τους. Δεν μπορείτε να ζήσετε μια ασυνήθιστη ζωή ζώντας με κοινούς τρόπους. 

«Όποιος ονειρεύεται μια ασυνήθιστη ζωή ανακαλύπτει τελικά ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει έναν ασυνήθιστο τρόπο να την ζήσει». Γκάρι Κέλερ

Οι συμπεριφορές και οι πεποιθήσεις σας πρέπει να φαίνονται παράλογες στους περισσότερους ανθρώπους, για να σας οδηγήσουν στο δικό σας μέλλον όπως εσείς το ονειρεύεστε, όχι όπως το σχεδίασαν άλλοι για σας.

Θα πρέπει να ενεργείτε και να αγωνίζεστε για ένα μέλλον τόσο άπιαστο, ώστε οι άνθρωποι σχεδόν να πιστεύουν ότι είστε παράλογος.

Αν το μονοπάτι σας είναι κατανοητό από τους περισσότερους, πιθανότατα βρίσκεστε σε κάποιο άλλο μονοπάτι κι όχι στο δικό σας. Γιατί; Γιατί ο μόνος τρόπος να ζήσεις μια ασυνήθιστη ζωή, είναι να τη ζήσεις με ασυνήθιστους τρόπους.  

 «Όταν το 99% των ανθρώπων σε αμφισβητούν, είτε κάνεις σοβαρό λάθος είτε πρόκειται να γράψεις ιστορία».  Scott Belsky  

Μην σας νοιάζει αν οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν το μέλλον που εσείς βλέπετε.

Αντίθετα, εμπνευστείτε κι ακολουθείστε τη δική σας φαντασία και περιέργεια για το τι είναι πράγματι δυνατό να γίνει, αντί απλώς να ζείτε μέσα στα όρια αυτού που άλλοι άνθρωποι λένε ότι είναι δυνατό. Είσαι ελεύθερος να γίνεις αυτός που θα έπρεπε να είσαι, παρά αυτός που περιμένουν οι άλλοι να είσαι.

Ξεχάστε την ανάγκη σας να προβλέπετε το αποτέλεσμα και προχωρήστε. Ενεργήστε όχι επειδή οι πιθανότητες είναι υπέρ σας, αλλά επειδή θα τις κάνετε να γίνουν υπέρ σας. Να είστε αποφασισμένοι και αφοσιωμένοι και να ξέρετε ότι αυτό που αναζητάτε, σας αναζητά επίσης!

Ο μόνος τρόπος για να ζήσετε μια ασυνήθιστη ζωή είναι να τη ζήσετε με ασυνήθιστους τρόπους. 

Λοιπόν, πόσο ασυνήθιστος είναι ο δικός σας τρόπος;

 

Η συντακτική ομάδα του Α.Λ.Π.


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ