Ειδική Τιμή

Η διατροφή… αλλιώς!

Εισηγητές: Δημήτρης Κουρέτας, Νίκος Καφετζόπουλος, Μόιρα Τζίτζικα, Στυλιανός Πανταζής
Η διατροφή… αλλιώς!

4.776617954071 out of 5 βάσει 479 βαθμολογιών πελάτη
(479 κριτικές πελάτη)

29.00

Κάντε το δώρο

Νιώθετε ότι αυτό το πρόγραμμα ταιριάζει σε ένα αγαπημένο πρόσωπο;

Κάντε δώρο το πρόγραμμα!
Προβολή καλαθιού

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Διαθέσιμο για παρακολούθηση αμέσως μετά την αγορά του.

Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Ναι (Αγγλικά)
Τύπος: E-Learning
Διάρκεια: 4 ώρες και 30’ λεπτά
Εισηγητές: 4
Ενότητες: 4 ενότητες, 31 Full HD Video
Πιστοποιητικό: Ναι
Σημειώσεις: Ναι
Τεστ: Ναι

Availability: Σε απόθεμα

Περιγραφή

Γενική Περιγραφή

Η διατροφή επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, από το πώς φαινόμαστε, το πώς νιώθουμε, το πώς κοιμόμαστε, το πώς κινούμαστε, ακόμα και το πώς σκεφτόμαστε.
Σε αυτό το πρόγραμμα 4 κορυφαίοι ειδικοί από τον χώρο της Επιστήμης, της Ψυχολογίας και της Ιατρικής, αναλύουν με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, τη σχέση μεταξύ διατροφής, υγείας & θεραπείας, και δίνουν απλές και εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές για την πρόληψη, διατήρηση, βελτίωση ή αποκατάσταση της υγείας.

Στόχος Προγράμματος

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να γίνει κατανοητή από τον καθένα, η σχέση μεταξύ της διατροφής, της ψυχολογίας και άλλων καθημερινών συμπεριφορών, με την καλή υγεία αλλά και την εμφάνιση και θεραπεία μερικών από τις συχνότερες ασθένειες, και πώς μπορεί υιοθετώντας απλές και εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές, να απολαμβάνει μία πιο υγιή ζωή.

Σε ποιούς απευθύνεται

Στον οποιοδήποτε, και χωρίς μορφωτική, ηλικιακή ή άλλη προϋπόθεση, που επιθυμεί να λάβει έγκυρη επιστημονική γνώση από τους πλέον ειδικούς, για την σχέση της σωστής διατροφής, της καλής ψυχολογίας κ.α. καθημερινών συνηθειών στην καλή υγεία, και πώς μπορεί απλά και πρακτικά να χρησιμοποιήσει την τροφή ως εργαλείο για την πρόληψη, την διατήρηση, την βελτίωση ή την αποκατάσταση της υγείας του.

Τρόπος παρακολούθησης

Η παρακολούθηση του προγράμματος είναι εφικτή αμέσως μετά την αγορά του, από οπουδήποτε και οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone, με μόνη προϋπόθεση να διαθέτει σύνδεση στο Internet.

Τιμή:  59€ 29€

Στόχοι Προγράμματος

ΜΑΘΗΜΑ 1: «Μεταβολική Υγεία & η σημασία της στέρησης της τροφής»
Εισηγητής: Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας-Τοξικολογίας, Μέλος Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών.

Με την παρακολούθηση του μαθήματος, ο/η συμμετέχων/-ουσα:

 • Θα κατανοήσει ότι, το τι και πόσο τρώμε καθώς και το πότε και πώς το τρώμε καθορίζει πάρα πολλά πράγματα στην ζωή μας.
 • Θα κατανοήσει πως αυτό που ονομάζουμε μεταβολική υγεία σχετίζεται άρρηκτα όχι μόνο με την ποιότητα της ζωής μας αλλά και την διάρκειά της και πώς με την σωστή στέρηση τροφής (διαλειμματική υγεία) μπορεί να ενισχύσει την μεταβολική του υγεία.

ΜΑΘΗΜΑ 2: «Διατροφή & Υγεία» 
Εισηγητής: Νίκος Καφετζόπουλος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας.

Με την παρακολούθηση του μαθήματος, ο/η συμμετέχων/-ουσα:

 • Θα έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ρόλο της διατροφής.
 • Θα είναι σε θέση να αντισταθεί στο σύγχρονο τοξικό περιβάλλον που δεν ευνοεί την καλή διατροφή και οδηγεί στην παχυσαρκία.
 • Θα μάθει πώς μπορεί να ενσωματώσει τις τελευταίες κατευθυντήριες επιστημονικές οδηγίες σωστής διατροφής και πώς μπορεί να τις εντάξει στη ζωή του.

ΜΑΘΗΜΑ 3 «Η ψυχολογία της διατροφής, της υγείας και της θεραπείας»
Εισηγήτρια: Μόιρα Τζίτζικα, Ψυχολόγος, Ψυχ/τρια, Κλ. Σεξολόγος, υπ. Δρ. Ψυχολογίας, PhDc, MSc, BTEC, EFT, ECPS, MSCS.

Με την παρακολούθηση του μαθήματος, ο/η συμμετέχων/-ουσα:

 • Θα κατανοήσει το πως τα συναισθήματά μας εμπλέκονται στη διατροφή μας και μπορεί να μας οδηγήσουν είτε στην εκδήλωση είτε στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών.
 • Θα γνωρίζει τις βασικές ψυχολογικές έννοιες της υγείας, της ασθένειας και της ποιότητας ζωής.
 • Θα κατανοεί τις διάφορες προσεγγίσεις της υγείας και τους παράγοντες που οδηγούν στην ολιστική της αντιμετώπιση.
 • Θα γνωρίζει μοντέλα για την τροποποίηση των συμπεριφορών υγείας.
 • Θα έχει γνώση των ψυχοκοινωνικών παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία των ατόμων και τις συμπεριφορές τους στη θεραπεία τους.

ΜΑΘΗΜΑ 4: «Ιδανική διατροφή για την πρόληψη & την αντιμετώπιση των συχνότερων παθήσεων»
Εισηγητής: Στυλιανός Πανταζής, Ιατρός.

Με την παρακολούθηση του μαθήματος, ο/η συμμετέχων/-ουσα:

 • Θα μάθει ποιες είναι οι συχνότερες παθήσεις.
 • Θα μάθει πώς μπορεί να αλλάξει την διατροφή του για να μειώσει την πιθανότητα να εμφανίσει αυτές τις ασθένειες.
 • Θα μάθει πώς μπορεί να αλλάξει την διατροφή του για να αντιμετωπίσει αυτές τις ασθένειες, σε περίπτωση που πάσχει ήδη από αυτές.

Τιμή: 59€ 29€

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Οι συμμετέχοντες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, που προϋποθέτει την παρακολούθηση όλων των βιντεοσκοπημένων μαθημάτων και την επιτυχή συμπλήρωση των τεστ αξιολόγησης, θα μπορούν να κατεβάζουν στον υπολογιστή τους και να  εκτυπώνουν το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Πρακτικές Πληροφορίες

Διαδικασία Εγγραφής: Πατήστε στο «ΑΓΟΡΑ» και ακολουθήστε τα βήματα. Ολοκληρώστε την διαδικασία αγοράς με χρέωση της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λάβετε: Email και SMS με την επιβεβαίωση της αγοράς σας, Link για τα μαθήματα, και το παραστατικό αγοράς. Θα χρειαστείτε κατοχή προσωπικού email, και βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ.

Δικαίωμα Εγγραφής: Δικαίωμα εγγραφής έχει ο οποιοσδήποτε, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας την αντίστοιχη συνδρομή συμμετοχής.

Συχνές Ερωτήσεις

Πως θα παρακολουθώ το online πρόγραμμα;

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε από οποιαδήποτε συσκευή που διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο (H/Y, laptop, tablet, smartphone). Απλά πατήστε «Σύνδεση» στην ιστοσελίδα μας (www.alp.gr), χρησιμοποιώντας το username και το password που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας. Στην συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση πατώντας στο «Τα μαθήματα μου».

Τι περιέχει το online πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα είναι κατανεμημένο σε ενότητες, που περιέχουν βίντεο, σημειώσεις και τεστ αξιολόγησης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το περιεχόμενο του προγράμματος, με όποια σειρά θέλετε και όσες φορές θέλετε.

Τι αφορούν τα Τεστ Αξιολόγησης;

Τα τεστ αξιολόγησης πιστοποιούν ότι έχετε παρακολουθήσει όλες τις ενότητες κι έχετε κατανοήσει πλήρως το περιεχόμενο τους. Μπορείτε να επαναλάβετε τα τεστ όσες φορές θέλετε, μέχρι να επιτύχετε την προβλεπόμενη κατά 80% επιτυχία σε αυτά.

Πως λαμβάνω το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης;

Με την ολοκλήρωση όλων των ενοτήτων, σας εμφανίζεται αυτόματα η επιλογή: «Κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης». Κάνετε κλικ πάνω στην επιλογή και το κατεβάζετε σε αρχείο μορφής .pdf αμέσως προς αποθήκευση ή εκτύπωση.

Μέχρι πότε μπορώ να ολοκληρώσω το πρόγραμμα;

Μπορείτε να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα όποτε εσείς επιθυμείτε, εντός 2 ετών από την αγορά του. Σε αυτό το διάστημα, μπορείτε να το παρακολουθήσετε όσες φορές επιθυμείτε.

Τιμή:  59€ 29€

 

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο δημιουργήθηκε  το 2005, ως ένα  ανθρωποκεντρικό εκπαιδευτικό μοντέλο αυτο-μάθησης, ανοιχτό στην γνώση, στους ανθρώπους στις ιδέες.

Αποστολή του είναι, να παρέχει στους σπουδαστές του, υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση, με σκοπό αυτή να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινής ζωής τους. Να εκπαιδεύσει δηλαδή τους  ανθρώπους στο πώς να ζουν  την ζωή τους με νόημα και σκοπό.

Μετρά ήδη 16 χρόνια ύπαρξης και αποτελεί σήμερα το πιο πετυχημένο πρόγραμμα  διά βίου μάθησης στην χώρα μας. Διαθέτει 10 τμήματα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με Χιλιάδες σπουδαστές να  παρακολουθούν τους πολυάριθμους και πολυεπίπεδους επιστημονικούς κύκλους μαθημάτων του, στους οποίους διδάσκουν κορυφαίοι και χαρισματικοί καθηγητές.

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε απορίες; Πατήστε εδώ για να βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε

Κριτικές πελάτη

Βαθμολογημένα 4.776617954071 από 5 αστέρια
479 κριτικές

479 reviews for Η διατροφή… αλλιώς!

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει το προϊόν μπορούν να αφήσουν κριτική.