Ειδική Τιμή

Ψυχοσωματική Υγεία: Όταν το σώμα μιλάει

Εισηγητές: Γεώργιος Π. Χρούσος, Λίζα Βάρβογλη, Άννα Παπαγεωργίου, Σάββας Σαββόπουλος, Άννα Πολεμικού
Ψυχοσωματική Υγεία: Όταν το σώμα μιλάει

4.7691176470588 out of 5 βάσει 680 βαθμολογιών πελάτη
(680 κριτικές πελάτη)

27.00

Κάντε το δώρο

Νιώθετε ότι αυτό το πρόγραμμα ταιριάζει σε ένα αγαπημένο πρόσωπο;

Κάντε δώρο το πρόγραμμα!
Προβολή καλαθιού

Η προσφορά ισχύει έως 25/6/2024

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Διαθέσιμο για παρακολούθηση αμέσως μετά την αγορά του.

Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Ναι (Αγγλικά)
Τύπος: E-Learning
Διάρκεια: 5 ώρες και 20 λεπτά
Εισηγητές: 5
Ενότητες: 5 ενότητες, 29 Full HD Video
Πιστοποιητικό: Ναι
Σημειώσεις: Ναι
Τεστ: Ναι

Availability: Σε απόθεμα

Περιγραφή

Γενική Περιγραφή

Ο Ιπποκράτης έλεγε: «ψάχνετε τις αιτίες & τις αιτίες των αιτιών».

Ως άνθρωποι έχουμε συναισθήματα που εκφράζονται με διαφόρους τρόπους, από αγάπη & στοργή έως οργή & επιθετικότητα. Τα συναισθήματα είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί το σώμα για να επικοινωνήσει για τις ανάγκες του. Όταν, για διαφόρους λόγους, καταπιέζεται αυτή η φυσική έκφραση ορισμένων συναισθημάτων, το σώμα θα βρει άλλους τρόπους για να τα εκφράσει, όπως με την εμφάνιση ή επιδείνωση ψυχοσωματικών ασθενειών. Στους δύσκολους καιρούς που περνούμε, καλούμαστε να επανεξετάσουμε  τον τρόπο που ζούμε, προστατεύοντας και την ψυχική και σωματική υγεία μας.

Σε αυτό το πρόγραμμα κορυφαίοι Επιστήμονες, Γιατροί, Ψυχίατροι & Ψυχολόγοι, αναλύουν την επίδραση των συναισθηματικών & ψυχοκοινωνικών παραγόντων, στην δημιουργία διαφόρων ψυχοσωματικών ασθενειών, καθώς και  τρόπους πρόληψης και θεραπεία τους.

Στόχος Προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν πως να αναγνωρίζουν, να κατανοούν, να εκφράζουν και να ικανοποιούν τις συναισθηματικές, σωματικές ανάγκες τους, θωρακίζοντας  έτσι την ψυχική και σωματική υγεία τους.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται να γνωρίζουν  με ποιους τρόπους μπορούν να διατηρήσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο ή να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική υγεία τους.

Τρόπος παρακολούθησης

Η παρακολούθηση του προγράμματος είναι εφικτή αμέσως μετά την αγορά του, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone, με σύνδεση στο Internet.

Τιμή:  69€ 27€

Στόχοι Προγράμματος

ΜΑΘΗΜΑ 1: «Ο καθοριστικός ρόλος του Στρες στις ψυχοσωματικές ασθένειες»
Εισηγητής: Γεώργιος Π. Χρούσος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας & Παιδιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με την παρακολούθηση του μαθήματος, ο/η συμμετέχων/-ουσα θα είναι σε θέση να:

 • Γνωρίζει τι είναι στρες και τις σημαντικές βιολογικές αλλαγές που προκαλεί στον οργανισμό.
 • Γνωρίζει τους μηχανισμούς πρόκλησης βλαβών στον οργανισμό από το οξύ και χρόνιο στρες.
 • Γνωρίζει την σημασία του τρόπου ζωής για υγιή και μακρόχρονη ζωή.
 • Κατανοεί τις έννοιες της ισορροπίας και του στρες στον οργανισμό.

ΜΑΘΗΜΑ 2: «Ποιες ασθένειες είναι ψυχοσωματικές & οι ψυχικές προϋποθέσεις εκδήλωσης τους»
Εισηγήτρια: Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Διδακτικό Προσωπικό Ιατρικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με την παρακολούθηση του μαθήματος, ο/η συμμετέχων/-ουσα θα είναι σε θέση να κατανοήσει:

 • Τη σχέση ανάμεσα στον νου και το σώμα και πώς ο νους επηρεάζει το σώμα και αντίστροφα.
 • Ποια είναι τα ψυχοσωματικά συμπτώματα.
 • Ποιες είναι οι ψυχοσωματικές ασθένειες.
 • Τα αίτια εμφάνισης των διαφόρων ψυχοσωματικών ασθενειών & τους τρόπους διαχείρισής τους.

ΜΑΘΗΜΑ 3: «Κοινωνικο-συνασθηματική κατάσταση, φυσικές δραστηριότητες & ψυχοσωματική υγεία»
Εισηγήτρια: Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Καθ. Φυσικής Αγωγής, Διδάκτωρ Ιατρικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με την παρακολούθηση του μαθήματος, ο/η συμμετέχων/-ουσα θα είναι σε θέση να:

 • Ενημερωθεί για τις εξελίξεις  στην ποιότητα  ζωής  του σύγχρονου  ανθρώπου  και πως αυτή συμβάλλει στην δημιουργία αλλά και στη  θεραπεία των ασθενειών.
 • Να κατανοήσει την σημαντική συμβολή της φυσικής άσκησης  και της  σωστής διατροφής  στην καλή κατάστασης της ψυχικής και σωματικής υγείας.
 • Να διδαχτεί τις βασικές αρχές της  πρόληψης και  να παρακινηθεί   με απλές πρακτικές  ώστε να δημιουργήσει  το  δικό του περιβάλλον  υγείας.

ΜΑΘΗΜΑ 4: «Ο ρόλος της Ψυχοθεραπείας στην αποκατάσταση της ψυχοσωματικής υγείας»
Εισηγητής: Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής, Ψυχοσωματιστής.

Με την παρακολούθηση του μαθήματος, ο/η συμμετέχων/-ουσα θα είναι σε θέση να:

 • Κατανοήσει και να διακρίνει την ψυχοσωματική προσέγγιση από τις άλλες ψυχοθεραπείες.
 • Πληροφορηθεί την ιδιαιτερότητα της ψυχικής λειτουργίας του σωματικού ασθενούς.
 • Μάθει τι είναι η μηχανιστική σκέψη και η θεμελιώδης κατάθλιψη.
 • Πληροφορηθεί πως η ψυχοθεραπεία συμβάλει στην θεραπεία των ψυχοσωματικών ασθενειών.

ΜΑΘΗΜΑ 5: «Ψυχολογία του Στρες και Ευεργετικές Πρακτικές Διαχείρισής του για ψυχική και σωματική υγεία»
Εισηγήτρια: Άννα Πολεμικού, MSc, PhD, Νευροψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αιγαίου και Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με την παρακολούθηση του μαθήματος, ο/η συμμετέχων/-ουσα θα είναι σε θέση να:

 • Κατανοεί τους μηχανισμούς του στρες και να αντιλαμβάνεται με ποιους τρόπους οδηγεί στην ψυχική και σωματική καταπόνηση, αποδυνάμωση και ασθένεια.
 • Διακρίνει ανάμεσα στη φυσιολογική και δυσπροσαρμοστική, στρεσογόνο αντίδραση και να αξιοποιεί αυτή τη διάκριση για την αποτελεσματική (αυτό)διαχείριση του στρες.
 • Οριοθετεί και να ανακουφίζεται από το στρες, εφαρμόζοντας αποτελεσματικές τεχνικές αυτοβοήθειας.
 • Αναγνωρίζει πότε θα πρέπει να αναζητήσει τη βοήθεια/παρέμβαση ειδικού για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ψυχοπιεστικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει.

Τιμή:  69€ 27€

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Οι συμμετέχοντες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, που προϋποθέτει την παρακολούθηση όλων των βιντεοσκοπημένων μαθημάτων και την επιτυχή συμπλήρωση των τεστ αξιολόγησης, θα μπορούν να κατεβάζουν στον υπολογιστή τους και να  εκτυπώνουν το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Πρακτικές Πληροφορίες

Διαδικασία Εγγραφής: Πατήστε στο «ΑΓΟΡΑ» και ακολουθήστε τα βήματα. Ολοκληρώστε την διαδικασία αγοράς με χρέωση της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λάβετε: Email και SMS με την επιβεβαίωση της αγοράς σας, Link για τα μαθήματα, και το παραστατικό αγοράς. Θα χρειαστείτε κατοχή προσωπικού email, και βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ.

Δικαίωμα Εγγραφής: Δικαίωμα εγγραφής έχει ο οποιοσδήποτε, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας την αντίστοιχη συνδρομή συμμετοχής.

Συχνές Ερωτήσεις

Πως θα παρακολουθώ το online πρόγραμμα;

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε από οποιαδήποτε συσκευή που διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο (H/Y, laptop, tablet, smartphone). Απλά πατήστε «Σύνδεση» στην ιστοσελίδα μας (www.alp.gr), χρησιμοποιώντας το username και το password που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας. Στην συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την παρακολούθηση πατώντας στο «Τα μαθήματα μου».

Τι περιέχει το online πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα είναι κατανεμημένο σε ενότητες, που περιέχουν βίντεο, σημειώσεις και τεστ αξιολόγησης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το περιεχόμενο του προγράμματος, με όποια σειρά θέλετε και όσες φορές θέλετε.

Τι αφορούν τα Τεστ Αξιολόγησης;

Τα τεστ αξιολόγησης πιστοποιούν ότι έχετε παρακολουθήσει όλες τις ενότητες κι έχετε κατανοήσει πλήρως το περιεχόμενο τους. Μπορείτε να επαναλάβετε τα τεστ όσες φορές θέλετε, μέχρι να επιτύχετε την προβλεπόμενη κατά 80% επιτυχία σε αυτά.

Πως λαμβάνω το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης;

Με την ολοκλήρωση όλων των ενοτήτων, σας εμφανίζεται αυτόματα η επιλογή: «Κατεβάσετε το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης». Κάνετε κλικ πάνω στην επιλογή και το κατεβάζετε σε αρχείο μορφής .pdf αμέσως προς αποθήκευση ή εκτύπωση.

Μέχρι πότε μπορώ να ολοκληρώσω το πρόγραμμα;

Μπορείτε να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα όποτε εσείς επιθυμείτε, εντός 2 ετών από την αγορά του. Σε αυτό το διάστημα, μπορείτε να το παρακολουθήσετε όσες φορές επιθυμείτε.

Τιμή:  69€ 27€

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο δημιουργήθηκε  το 2005, ως ένα  ανθρωποκεντρικό εκπαιδευτικό μοντέλο αυτο-μάθησης, ανοιχτό στην γνώση, στους ανθρώπους στις ιδέες.

Αποστολή του είναι, να παρέχει στους σπουδαστές του, υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση, με σκοπό αυτή να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινής ζωής τους. Να εκπαιδεύσει δηλαδή τους  ανθρώπους στο πώς να ζουν  την ζωή τους με νόημα και σκοπό.

Μετρά ήδη 16 χρόνια ύπαρξης και αποτελεί σήμερα το πιο πετυχημένο πρόγραμμα  διά βίου μάθησης στην χώρα μας. Διαθέτει 10 τμήματα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με Χιλιάδες σπουδαστές να  παρακολουθούν τους πολυάριθμους και πολυεπίπεδους επιστημονικούς κύκλους μαθημάτων του, στους οποίους διδάσκουν κορυφαίοι και χαρισματικοί καθηγητές.

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε απορίες; Πατήστε εδώ για να βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε

Κριτικές πελάτη

Βαθμολογημένα 4.7691176470588 από 5 αστέρια
680 κριτικές

18 reviews with rating of 3 αστέρια (18 of 680)

(Εμφάνιση αφιλτράριστων αποτελεσμάτων)

680 reviews for Ψυχοσωματική Υγεία: Όταν το σώμα μιλάει

Μόνο συνδεδεμένοι πελάτες που έχουν αγοράσει το προϊόν μπορούν να αφήσουν κριτική.