Πώς να γίνετε ψυχικά δυνατός


Πώς να γίνετε ψυχικά δυνατός

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

“Έχετε δύναμη πάνω στο μυαλό σας, όχι στα εξωτερικά γεγονότα. Συνειδητοποιήστε αυτό και θα έχετε δύναμη.” Marcus Aurelius

 

Εδώ κάποιοι τρόποι για να αναπτύξετε την ψυχική αντοχή σας:

 1. Προκαλέστε τον εαυτό σας: Κάνετε άβολα πράγματα, π.χ. μιλήστε σε έναν άγνωστο ή πηγαίνετε σε μια εκδήλωση που δεν θέλετε. Ό, τι φοβάστε, κάντε το.
 2. Κρύο ντους: Αυτό θα εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό σας να νιώσει άνετα με την δυσφορία. Έτσι θα μπορείτε να κάνετε κι άλλα δυσάρεστα πράγματα στη ζωή σας.
 3. Αρνητικοί άνθρωποι: Δεν μπορείτε να χτίσετε ένα κτίριο εάν κάποιος το γκρεμίζει συνεχώς. Μάθετε ποιοι είναι οι αρνητικοί άνθρωποι στη ζωή σας και αφαιρέστε τους.
 4. Σταματήστε να διαμαρτύρεστε: Δεν σας πάει πουθενά. Αλλάξτε το: Γιατί δεν μπορώ να βρω ____ σε πώς μπορώ να βρω _____;
 5. Χαρείτε για τις μικρές νίκες σας. Δείτε το ως απόδειξη ότι μπορείτε να κάνετε πράγματα. Π.χ. Τρώτε υγιεινά για μια μέρα; Αυτό είναι απόδειξη ότι μπορείτε να το κάνετε.
 6. Διαλογιστείτε: Εάν μπορείτε να γνωρίζετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, τότε μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ποιες/ποια θα πρέπει να ακούσετε.

 

Ποια είναι τώρα τα χαρακτηριστικά ενός ψυχικά ισχυρού ατόμου;

 1. Είναι πολύ πειθαρχημένο και μπορεί να ελέγχει τον εαυτό του.
 2. Έχει την ικανότητα να είναι μόνο .Όσο περισσότερο ένα άτομο μπορεί να είναι μόνο, τόσο καλύτερα μπορεί να αντιμετωπίσει και να κατανοήσει τις δυσκολίες.
 3. Τολμά να είναι αυθεντικό, σπάνια ενδιαφέρεται για τις απόψεις των άλλων και δεν προσπαθεί να ευχαριστεί όλους.
 4. Είναι σταθερό στους στόχους του και δεν επηρεάζεται από τον εξωτερικό κόσμο.
 5. Δέχεται τις αποτυχίες στη ζωή, δεν παραπονιέται και έχει υπομονή. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, έχει την ικανότητα να πείσει και να κινητοποιήσει τον εαυτό του να ανακάμψει από την κάθε αποτυχία.
 6. Τολμά να χαμογελά.

 


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ