Συμφιλιώσου με την απόρριψη!


Συμφιλιώσου με την απόρριψη!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Κάθε απόρριψη σημαίνει ότι είστε μια απόρριψη πιο κοντά στην επόμενη. Οπότε, τολμήστε και συνηθίστε να σας απορρίπτουν. Ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για τίποτα.

Εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα – τα πάντα – αλλά ο φόβος της απόρριψης είναι τόσο ισχυρός που μπορεί να μας κάνει να εγκαταλείπουμε όταν τύχει να πληγωθούμε. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Αλλά όμως χάνουμε τόσα πολλά εγκαταλείποντας.

Η αποφυγή της απόρριψης, έχει μεγάλο  κόστος.

Η απόρριψη και η αίσθηση απόρριψης είναι μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες που βιώνουμε στη ζωή μας. Μας κάνει να νιώθουμε ότι οι άνθρωποι δεν αποδέχονται την εμφάνισή μας, τις συμπεριφορές, τον τρόπο που μιλάμε ή ακόμα και την παρουσία μας.

Ο φόβος της απόρριψης επηρεάζει αρνητικά διάφορες πτυχές της ζωής μας, όπως η δουλειά μας, οι σχέσεις μας, η αυτοπεποίθησή μας.

Η απόρριψη ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που προκαλεί ο σωματικός πόνος. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγουμε την απόρριψη, όπως θα αποφεύγαμε να αγγίξουμε έναν βραστήρα που βράζει.

Η απόρριψη μας προκαλεί πόνο και δυσφορία, όμως είναι ένα προσωρινό συναίσθημα που έρχεται και φεύγει. Εάν επιλέξετε να αναλάβετε δράση, ο φόβος της απόρριψης θα μικρύνει σε μέγεθος και με την πάροδο του χρόνου θα φοβάστε όλο και λιγότερο την απόρριψη.

Μπορεί να νιώθεις τρομακτικό να διακινδυνεύεις να απορριφθείς, αλλά το να παίρνεις ρίσκα είναι μέρος του ταξιδιού προς την επιτυχία. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να πάρεις ρίσκα, δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά.

Δείτε την απόρριψη ως ευκαιρία. Κάθε απόρριψη οδηγεί σε άλλες καλύτερες ευκαιρίες. Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε την απόρριψη, υπενθυμίστε στον εαυτό σας: «Δεν με απορρίπτουν, οδηγούμαι σε κάτι καλύτερο». Πείτε στον εαυτό σας: «Έχω ό,τι χρειάζομαι για να το ξεπεράσω» ή «Είμαι πιο δυνατός από όσο νομίζω». Αρνηθείτε να σας καθορίζει η απόρριψη.

Το να σε απορρίπτουν δεν σημαίνει ότι είσαι αποτυχημένος. Εάν μια εταιρεία σε απορρίψει, μην νομίζεις ότι είσαι ανίκανος. Αν ένα άτομο σε απορρίψει, μην νομίζεις ότι δεν είσαι αξιαγάπητος.  Οι απόψεις των άλλων δεν σας καθορίζουν. Το μόνο άτομο που μπορεί να σε καθορίσει είσαι μόνο εσύ. Να επαινείτε τον εαυτό σας καθημερινά και να τονώνετε την αυτοεκτίμησή σας. Όσο υψηλότερη είναι η αυτοεκτίμηση που έχετε, τόσο μεγαλύτερη ανθεκτικότητα θα αναπτύξετε ενάντια στην απόρριψη.

Ας μην προσποιούμαστε ότι η απόρριψη δεν πονάει. Πονάει. Αλλά πάντα υπάρχει διέξοδος. Όσο δυνατά κι αν πέσουμε κάτω, πάντα θα καταφέρνουμε να σηκωθούμε ξανά, να ξεσκονιστούμε και να συνεχίσουμε να προχωράμε.

Μαζέψτε ΟΧΙ για να πάρετε  ΝΑΙ.

 

Η συντακτική ομάδα του Α.Λ.Π.


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ