Τι κάνει μια σχέση να πετύχει;


Τι κάνει μια σχέση να πετύχει;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τι κάνει μια σχέση να πετύχει;

-Γιατί οι σχέσεις είναι τόσο περίπλοκες;

-Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις έναν σύντροφο που να ταιριάζετε;

-Γιατί τόσες πολλές σχέσεις και γάμοι τελειώνουν τόσο σύντομα;

Αν και δεν προορίζονται να διαρκέσουν όλες οι σχέσεις, φαίνεται ότι σήμερα είναι απίστευτα δύσκολο να δημιουργηθεί μια σχέση που μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές, οι σχέσεις δεν είναι τόσο περίπλοκες όσο νομίζουμε. Στην πραγματικότητα, εμείς τις κάνουμε περίπλοκες.

Η επιτυχία μιας σχέσης βρίσκεται στα ακόλουθα πράγματα:

 

Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αφού είναι σε σχέση για ένα σεβαστό αρκετό διάστημα, πέφτουν στον λάκκο της προσπάθειας να αλλάξουν τον σύντροφό τους.

Με άλλα λόγια, αφού τελειώσει η φάση του μήνα του μέλιτος και η αρχική σπίθα και ο ενθουσιασμός εξαφανιστούν, ανοίγουν τα μάτια τους για τα λάθη, τις ιδιορρυθμίες και τις περίεργες συνήθειες του συντρόφου τους, και αποφασίζουν ότι πρέπει να κάνουν κάτι γι ‘αυτά.

Αυτό όχι μόνο δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα, αλλά είναι και χάσιμο χρόνου και ενέργειας, κι επίσης ασέβεια που κάνει το άλλο πρόσωπο να αισθανθεί πολύ άσχημα για τον εαυτό του.

Όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε ένα άλλο άτομο, αποφασίζουμε ότι εμείς γνωρίζουμε τον καλύτερο τρόπο για να ζήσει αυτό το άτομο. Ωστόσο, ο τρόπος σκέψης ή δράσης μας δεν μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για τον άλλον. Θέλουμε να σκέφτονται και να ενεργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, επειδή ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες, όχι τις δικές τους.

Αλλά ακόμη και αν πείσετε τον σύντροφό σας να κάνει μια προσπάθεια αλλαγής για εσάς και όχι για τον εαυτό του, θα επιστρέψει στους παλιούς τρόπους του αργά ή γρήγορα.

Πρέπει να αποδεχτείτε ότι, όταν δεν μπορείτε να βρείτε κοινό έδαφος με τον σύντροφό σας, ή απλά δεν μπορείτε να αντέξετε τη συμπεριφορά / τις συνήθειές τους, το καλύτερο και για τους δυο είναι να τελειώσετε τη σχέση σας και να αναζητήσει ο καθένας κάποιον που να σας ταιριάζει καλύτερα.

 

Μην μπερδεύετε τον ενθουσιασμό / το πάθος με την αγάπη

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ ενθουσιασμού / πάθους και αγάπης, ειδικά αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στις σχέσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι, με την σύγχυση αυτή μπορεί να καταλήξετε να χάσετε πολύτιμο χρόνο και συναισθηματική ενέργεια σε άτομα που είναι ακατάλληλα για εσάς ή και να πάρετε κακές αποφάσεις με δυσάρεστες συνέπειες για το μέλλον σας, όπως π.χ. να τον παντρευτείτε…

Θυμηθείτε, η αγάπη χρειάζεται χρόνο. Μπορείτε να αρχίσετε να αγαπάτε κάποιον μόνο αφού έχετε ξοδέψει πολύ χρόνο μαζί του, τον έχετε δει στα χειρότερα, ανακαλύψτε όλες τις ιδιοτροπίες και τις αδυναμίες του και αντιμετωπίσατε δυσκολίες μαζί.

 

Επικοινωνήστε τις ανάγκες σας στον σύντροφό σας.

Δυστυχώς, η αδυναμία να γνωστοποιήσουμε τις ανάγκες μας στον σύντροφό μας, μας παγιδεύει σε ένα παράλογο μοτίβο συμπεριφοράς: όταν ο άλλος δεν συμπεριφέρεται με τον τρόπο που θα θέλαμε ή περιμένουμε, πιστεύουμε αμέσως ότι είναι κακός μαζί μας.

Ωστόσο, ο σύντροφός σας δεν μπορεί πάντα να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που θέλετε ή να κάνει τα πράγματα που περιμένετε να κάνει, γιατί απλά δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας.

Η επιτυχία μιας σχέσης εξαρτάται από το ότι τα δύο μέρη μπορούν να επικοινωνούν άνετα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τους φόβους και τις προτιμήσεις τους μεταξύ τους.

Όταν δεν κοινοποιείτε τις ανάγκες σας στον άλλον, απλά δεν θα είναι σε θέση να τις εκπληρώσει. Στο μυαλό σας, ίσως νομίζετε ότι ο σύντροφός σας, ξέρει ακριβώς τι θέλετε και δεν είναι πρόθυμος να σας το δώσει, ενώ στην πραγματικότητα, μπορεί να μην έχει ιδέα τι πραγματικά θέλετε.

Δεν πρέπει να περιμένετε ο σύντροφός σας να γνωρίζει ό, τι συμβαίνει στο μυαλό σας, ακόμα κι αν είστε μαζί για δεκαετίες, καθώς η προσωπικότητά σας αλλάζει, και οι ανάγκες σας μπορεί επίσης να αλλάξουν.

Η υγιής επικοινωνία είναι απαραίτητη για την επιτυχία μιας σχέσης.

 

Μην συγκρίνετε την σχέση σας με τις σχέσεις άλλων.

Ένα από τα πιο επιβλαβή πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη σχέση σας είναι να την συγκρίνετε με τις σχέσεις των ανθρώπων γύρω σας.

Το γεγονός ότι η σχέση σας αναπτύσσεται με διαφορετικό ρυθμό / τρόπο από αυτό που έχετε συνηθίσει να βλέπετε στις σχέσεις άλλων ανθρώπων, δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος με αυτό.

Μην αφήνετε τις απόψεις άλλων ανθρώπων για τον σύντροφό σας και τη σχέση σας να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον πρώτο, και πλησιάζετε τον τελευταίο.

Ο καθένας έχει κάτι να πει για το πώς οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους και πώς πρέπει να ενεργούν μέσα σε μια σχέση, αλλά τις περισσότερες φορές, οι συμβουλές αυτές δεν κάνουν τίποτα παρά να περιπλέκουν τα πράγματα.

 

Εξασκηθείτε στην ενεργή ακρόαση.

Η ενεργή ακρόαση σημαίνει ότι δίνετε την πλήρη προσοχή σας στο σύντροφό σας κάθε φορά που προσπαθεί να σας πει κάτι, με στόχο να καταλάβετε πραγματικά τι θέλει να πει.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι σπάνια δίνουν προσοχή σε αυτά που τους λένε οι σύντροφοί τους απλώς προσποιούνται ότι ακούνε, αλλά στην πραγματικότητα το μυαλό τους είναι αλλού.

Η απουσία ενεργού ακρόασης, ωστόσο, μειώνει την ποιότητα της επικοινωνίας ενός ζευγαριού και το επίπεδο κατανόησης και δημιουργεί πολλές περιττές συγκρούσεις.

Μόλις αρχίσετε να ασκείτε ενεργή ακρόαση με τον σύντροφό σας, θα παρατηρήσετε πόσο πιο εύκολο θα είναι να κατανοήσετε βαθύτερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.

Η ενεργή ακρόαση απαιτεί ανοιχτό μυαλό. Μην αρχίσετε να διακόπτετε τον σύντροφό σας εάν διαφωνείτε με αυτά που λένε.

Αφήστε τον να εκφράσει τις ιδέες του και προσπαθήστε να κατανοήσετε τι θέλει να πει, αντί να βιάζεστε να το ακυρώσετε.

Όταν δύο άτομα ταιριάζουν και είναι πρόθυμα να καταβάλουν την απαραίτητη προσπάθεια, μια σχέση δεν χρειάζεται πολλά για να πετύχει.

 

Η συντακτική ομάδα του Α.Λ.Π.

 


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ