Τι κάνει το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο και γιατί;

Το Α.Λ.Π. παρέχει επιστημονική γνώση υψηλού επιπέδου, σε εκλαϊκευμένη μορφή, σε πολυπληθές και διαφορετικό, ηλικιακά, κοινωνικά και μορφωτικά  κοινό, από τους  πιο εμπνευσμένους και χαρισματικούς Καθηγητές. Το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα χτίζεται πάνω στις ανάγκες της καθημερινής ζωής, όπως είναι οι σχέσεις, η επικοινωνία, η ψυχολογία, η ευεξία, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, κ.α.

Σκοπός του εκπαιδευτικού του έργου, είναι να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινής ζωής των σπουδαστών του, μέσα από την προσωπική τους εξέλιξη.

Το Α.Λ.Π. απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, που νοιάζονται για την προσωπική τους εξέλιξη, μέσα από μια ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία. Εδώ και 19 χρόνια φέρνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε εβδομάδα σε χώρους μάθησης, τους μετατρέπει σε σπουδαστές, και κάνει, την δια βίου μάθηση, γι αυτούς τρόπο ζωής.

Πώς το κάνει?

Άριστη
Οργάνωση
Επιλεγμένες
Αίθουσες
Διακεκριμένοι
Εισηγητές
25+ Θεματικοί
Κύκλοι ανά Έτος
200+ διαλέξεις
ανά έτος
5.000+ σπουδαστές
ανά έτος
Οι κύκλοι μαθημάτων του Α.Λ.Π. διεξάγονται σε αυστηρά επιλεγμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες.
Κάθε κύκλος μαθημάτων έχει μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα, αποτελούμενη από 6 ή 8 δίωρες εβδομαδιαίες διαλέξεις, τις οποίες παραδίδουν ισάριθμοι και διαφορετικοί καθηγητές. Μετά από κάθε διάλεξη ακολουθεί συζήτηση.
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 25 τέτοιοι θεματικοί κύκλοι μαθημάτων, με 200 και πλέον διαλέξεις, από ισάριθμους Καθηγητές, ενώ τα μαθήματα παρακολουθούν πάνω από 5.000 χιλιάδες σπουδαστές.
Στους σπουδαστές χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης ως ηθική επιβράβευση των προσπαθειών τους, οι οποίες παράλληλα εμπλουτίζουν και το βιογραφικό τους.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, και αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, μέσα από την ιστοσελίδα του Α.Λ.Π. ενώ η όλη διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, κι ο σπουδαστής λαμβάνει αμέσως και τον κωδικό εισόδου του.

19 χρόνια,
μαθαίνουμε από τους καλύτερους

Το Α.Λ.Π. παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση στους σπουδαστές του,
από κορυφαίους και χαρισματικούς εισηγητές, με σκοπό την βελτίωση της καθημερινής ζωής του.

 

Ποιο είναι το Α.Λ.Π.

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο δημιουργήθηκε το 2005, ως ένα ανθρωποκεντρικό εκπαιδευτικό μοντέλο αυτο-μάθησης, ανοιχτό στην γνώση, στους ανθρώπους στις ιδέες.

Αποστολή του είναι να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση στους σπουδαστές του, με σκοπό αυτή να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινής τους ζωής. Να εκπαιδεύσει δηλαδή τους ανθρώπους στο πώς να ζουν την ζωή τους με νόημα και σκοπό.

Μετρά ήδη 19 χρόνια ύπαρξης και αποτελεί σήμερα το πιο πετυχημένο πρόγραμμα δια βίου μάθησης στην χώρα μας. Διαθέτει 10 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με χιλιάδες σπουδαστές να παρακολουθούν τους πολυάριθμους και πολυεπίπεδους επιστημονικούς κύκλους μαθημάτων του, στους οποίους διδάσκουν διακεκριμένοι εισηγητές.

Όραμα του είναι να προσθέσει το δικό του ξεχωριστό λιθαράκι, στην αλλαγή και το κτίσιμο μιας νέας καλύτερης κοινωνίας, με κύριο εργαλείο την ατομική αλλαγή, την οποία και προάγει. Μια κοινωνία στην οποία θα ζούμε όλοι μας, μια ζωή με πληρότητα. Μια ζωή δηλαδή με νόημα και σκοπό.