Το πιο πολύτιμο περιουσιακό σου στοιχείο είναι ΕΣΥ


Το πιο πολύτιμο περιουσιακό σου στοιχείο είναι ΕΣΥ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 προσωπικές επενδύσεις που θα σας αποδώσουν τεράστια μερίσματα:

 

Επένδυσε στην υγεία σου.

“Αν δεν φροντίζεις το σώμα σου, πού θα κατοικήσεις;” Gary Keller

Οι περισσότεροι άνθρωποι τοποθετούν τη δουλειά τους πάνω από την υγεία τους, ενώ όλοι μας πρέπει να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο.

Το να προσπαθείς να δουλέψεις περισσότερες ώρες την ημέρα, ισοδυναμεί με το να προσπαθείς να κόψεις ένα δέντρο με ένα μη ακονισμένο πριόνι. Θα καταναλώσεις πολύ χρόνο και προσπάθεια αλλά θα έχεις ελάχιστα αποτελέσματα.

Αντί γι αυτό, είναι σωστότερο να αφιερώνεις αρκετό χρόνο σε ανάπαυση, ξεχνώντας την δουλειά σου και αφήνοντας το μυαλό σου να περιπλανηθεί. Θα διαπιστώσεις ότι την επομένη μέρα που θα επιστρέψεις στη δουλειά σου, θα είσαι πιο ξεκούραστος, με περισσότερη ενέργεια και κατά συνέπεια πιο παραγωγικός. Όλα θα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

“Όταν κάνεις την υγεία σου την πρώτη σου προτεραιότητα, τα υπόλοιπα γίνονται πολύ πιο εύκολα.” Tim Ferriss

 

Επένδυσε στις σχέσεις.

“Εάν επενδύσετε στο χρηματιστήριο, ενδέχεται να έχετε απόδοση 10-15%. Ωστόσο, όταν επενδύετε στον εαυτό σας και σε σχέσεις, μπορεί να έχετε απόδοση 1000%” Benjamin P. Hardy

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιτυγχάνουν ένα ορισμένο επίπεδο επιτυχίας και μετά κλείνονται στον εαυτό τους, απομακρύνονται από τους άλλους ανθρώπους, και κάνουν σχέσεις μόνο όταν κρίνουν ότι αυτές μπορούν να τους ωφελήσουν.

Αλλά αυτό είναι πραγματικά μια απίστευτα κακή στάση και τελικά θα εμποδίσει την όποια επιτυχία να έχει διάρκεια.

Για να εξελιχθείς ως άτομο και να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο της ανάπτυξής σου, θα πρέπει να ξεπεράσεις τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες και να μοιράζεσαι την ζωή σου με τους άλλους ανθρώπους.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η επιτυχία σου συνδέεται με το σύνολο.

Όπως είπε η Έλεν Κέλερ,

“Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε λίγα, μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.”

Η δημιουργία σχέσεων που βασίζονται στις συνέργειες είναι ο τρόπος με τον οποίο θα έχεις απόδοση 1.000 φορές πάνω.

 

Επένδυσε σε νέες δεξιότητες και εμπειρίες.

“Πολλοί άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν δύο ή τρεις φορές το ποσό του εισοδήματος που απολαμβάνουν σήμερα, προσθέτοντας απλά και μόνο μία ή δύο νέες δεξιότητες στο σύνολο δεξιοτήτων τους.” Brian Tracy

Για πολλούς, η καμπύλη μάθησης τους σταματά το πολύ μετά το Πανεπιστήμιο. Παίρνουν πτυχίο, εισέρχονται σε μια δουλειά όπου κάνουν το ίδιο πράγμα κάθε μέρα και παίρνουν έναν μισθό στο τέλος του μήνα, χωρίς στο μεταξύ διάστημα να έχουν μάθει τίποτα νέο.

“Πολλοί άνθρωποι λένε ότι έχουν στην δουλειά τους εμπειρία είκοσι ετών, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που έχουν είναι μια εμπειρία ενός έτους, επαναλαμβανόμενη είκοσι φορές.” Hugh MacLeod

Αυτός δεν είναι και ο πιο συναρπαστικός τρόπος για να ζήσεις. Ο εγκέφαλός σου δεν λειτουργεί καλά με την αποστειρωμένη επανάληψη.

Αντίθετα, η καινοτομία, η πρόκληση και η αβεβαιότητα είναι όλα όσα χρειάζεται το μυαλό σου για να ευδοκιμήσει.

Εάν δεν κάνεις τακτικά νέα πράγματα, τότε ξαναζείς το παρελθόν σου. Είσαι κολλημένος του ποιος είσαι και θύμα του ό,τι ξέρεις.

Πρέπει πάντα να προσπαθείς να κάνεις πράγματα που δεν έχεις κάνει ποτέ πριν.

Πρέπει συνεχώς να κάνεις πράγματα που σε ωθούν και σε προκαλούν να υπερβείς το παρόν επίπεδο σκέψης σου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα πας μπροστά.

“Ένα μυαλό που τεντώνεται από μια νέα εμπειρία δεν μπορεί ποτέ να επιστρέψει στις παλιές του διαστάσεις.” Oliver Wendell Holmes Jr

 

Συμπερασματικά:

Το πιο πολύτιμο περιουσιακό σου στοιχείο είναι ΕΣΥ!

“Δουλέψτε σκληρά στη δουλειά σας και μπορείτε να κερδίσετε τα προς το ζην. Δουλέψτε σκληρά για τον εαυτό σας και μπορείτε να κάνετε μια περιουσία. “ Jim Rohn

Ό,τι σε έφτασε έως εδώ που είσαι σήμερα, δεν θα σε φτάσει εκεί που θέλεις να είσαι. Μπορείς να επιλέξεις την καμπύλη μάθησης σου, ανάλογα με το πόσο μεγάλη θέλεις να είναι η ζωή σου. Εσύ αποφασίζεις!

 

Η συντακτική ομάδα του Α.Λ.Π.

 


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ