Μην κρατάτε κακία!


Μην κρατάτε κακία!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Μην κρατάτε κακία! Μια συνήθεια που όταν την κατακτήσετε, θα πάρετε πίσω την τεράστια ενέργεια που σας έκλεβε η κακία, προκειμένου να την αξιοποιήσετε για να φτάσετε στον προορισμό σας, δηλαδή σε μια καλύτερη και πιο ουσιαστική ζωή.

Το να κρατάς κακία, σου κλέβει την ενέργειά σου. Θυμηθείτε – αυτό στο οποίο εστιάζετε το μυαλό σας μεγαλώνει! το να κρατάμε κακία είναι ένας συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο μερικοί άνθρωποι αντιδρούν όταν  νιώθουν ότι τους έχουν αδικήσει.

Το να κρατάς κακία δεν είναι καλό για σας. Σας παγιδεύει στον θυμό και σας κάνει επιρρεπείς στο να αναμασάτε αντί να προχωρήσετε στη ζωή σας. Μπορεί να πιστεύετε ότι το να νοιώθετε κακία βλάπτει το άτομο με το οποίο είστε θυμωμένοι, αλλά τελικά εσείς είστε αυτός που υποφέρει από αυτό.

Ουσιαστικά, η κακία εμποδίζει την ικανότητά σας να αντιμετωπίσετε ή να επιλύσετε το πρόβλημά σας και σας κρατά κολλημένους στο παρελθόν, παγιδευμένους σε ένα δυσάρεστο γεγονός που σας προκαλεί στενοχώρια και είναι εντελώς απίθανο να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Αν και είναι κακό να μην βιώνετε να μην επεξεργάζεστε και να αποδέχεστε πλήρως τα συναισθήματά σας, έρευνες δείχνουν ότι το να εστιάζετε για αρκετό καιρό στα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζει την ευημερία σας.

 Όσο δύσκολο κι αν είναι, προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του άλλου με τον οποίο νοιώθετε θυμό προσπαθήστε  να κατανοήσετε γιατί έκαναν αυτό που έκαναν ίσως είχαν μια δύσκολη παιδική ηλικία, ήταν απελπισμένοι ή ανασφαλείς, κ.λπ., ίσως μπορέσετε να απαλύνετε αυτή τη κακία.

Ακόμη καλύτερα βρείτε τους και ρωτήστε τους γιατί έκαναν ό,τι έκαναν και σας πλήγωσαν τόσο πολύ. Μπορεί να μην πάρετε όλες τις απαντήσεις που θέλετε, αλλά θα μπορούσατε να φύγετε έχοντας μια βαθύτερη κατανόηση του ποιοι είναι.

 Εάν συνεχίζετε να σκέφτεστε την αδικία που υποστήκατε κι αισθάνεστε θυμό και κακία δοκιμάστε την εξής  τεχνική:

Σκεφτείτε μια ήρεμη ή ευχάριστη ανάμνηση που μπορείτε να οραματιστείτε καθαρά. Στη συνέχεια, βάλτε ένα λαστιχάκι γύρω από τον καρπό σας. Κάθε φορά που σκέφτεστε την κακία σας, τραβήξτε το λάστιχο έτσι ώστε να χτυπήσει στον καρπό σας. Αυτό δημιουργεί ένα σύντομο διάλειμμα στη σκέψη σας συνδέοντάς σας με τα θετικά συναισθήματα της ανάμνησης σας.

Μάθε το μάθημά σου και προχώρα!


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ