Σταματήστε να παίρνετε τα πράγματα προσωπικά


Σταματήστε να παίρνετε τα πράγματα προσωπικά

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Όταν κάποιοι δεν σας σέβονται ή δεν σας φέρονται καλά, είναι εύκολο να πάρετε τη συμπεριφορά τους προσωπικά, να κατηγορήσετε τον εαυτό σας και να πιστεύετε ότι έχετε κάποια σχέση με τη συμπεριφορά τους. Όμως, το να παίρνετε τα πράγματα προσωπικά, σας εξαντλεί συναισθηματικά.

Ας πούμε ότι κάποιος ακυρώνει ένα ραντεβού μαζί σας που σχετίζεται με την δουλειά σας την τελευταία στιγμή. Πώς νοιώθετε; το παίρνετε προσωπικά, παρόλο που είναι επαγγελματικό το θέμα. Αισθάνεστε ότι μάλλον δεν είστε αρκετά σημαντικός για αυτούς.
Ή όταν μιλάτε, θέλετε όλοι να σας προσέχουν και ξαφνικά βλέπετε κάποιον να μην σας προσέχει και να ασχολείται με το κινητό του. Εκνευρίζεστε, σκέφτεστε ότι δεν ενδιαφέρεται για εσάς και γι αυτά που λέτε.

Οι περισσότεροι από εμάς παίρνουν αυτές τις καταστάσεις προσωπικά. Νιώθουμε πληγωμένοι, παραμελημένοι, προσβεβλημένοι ή προδομένοι και σκεφτόμαστε: «Φταίει ο άλλος. Είναι υπεύθυνος για αυτό που νιώθω. αυτός φταίει».

Μιλάει το «εγώ» μας, που πιστεύει ότι οι άλλοι πρέπει να μας λαμβάνουν υπόψη. Το εγώ μας δεν θέλει να δέχεται κριτική. Το εγώ μας θέλει να μας αναγνωρίζουν και να μας λένε ότι έχουμε πάντα δίκιο. Όταν κυριαρχεί ο εγωισμός μας εξαντλούμαστε συναισθηματικά.
Θα ήταν ίσως καλύτερα για εμάς αν μπορούσαμε να σταματήσουμε να παίρνουμε τα πράγματα τόσο προσωπικά.

Αρχίστε από σήμερα λοιπόν, σταματώντας να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για σας. Θα πρέπει να ανησυχείτε για το τι σκέφτεστε εσείς για τον εαυτό σας, και τι πιστεύουν για εσάς οι άνθρωποι που ξέρετε ότι σας αγαπούν και σας ενδιαφέρουν, και ως εκεί.

Δεν πρόκειται να πιστέψεις αυτό που σκέφτονται και λένε οι άλλοι για σένα, όταν ξέρεις ποιος είσαι και σου αρέσει αυτό που είσαι. Το να έχετε αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζονται όλα τα άλλα.

Όσο πιο πολύ δεν σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι, τόσο πιο απελευθερωμένος θα νιώθεις και θα μπορέσεις να κατευθύνεις την ενέργειά σου σε θετικά πράγματα, αντί να εστιάζεις σε αυτά που σε τρελαίνουν.

Ακόμα κι όταν οι άνθρωποι είναι κακοί, δεν αφορά εσάς, αφορά αυτούς. Είχαν μια κακή μέρα, μια κακή παιδική ηλικία, η σχέση τους είναι χάλια ή δεν έχουν φάει ακόμη μεσημεριανό.

Εκπαιδεύστε τον εγκέφαλό σας να μην παίρνει τα πράγματα προσωπικά και η ζωή σας θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένη αν δεν πληγώνετε ψυχικά τον εαυτό σας!

Και μην ξεχνάτε: Η διαρκής αλλαγή στην ζωή έρχεται από την αλλαγή των καθημερινών συνηθειών!

 

Η συντακτική ομάδα του Α.Λ.Π.


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ